voetbalzone

‘Ik laat mij niet door het grote geld verleiden, speel graag in Duitsland’

Gijs Freriks14 mrt 2016, 10:58
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 10:58
Advertentie

Josep Guardiola ruilt Bayern München na dit seizoen in voor Manchester City en schijnt onder anderen David Alaba mee te willen nemen naar het Etihad Stadium. De verdediger staat echter op het punt om zijn contract te verlengen en ook Manuel Neuer zit niet te wachten op the Citizens.

/

“Ik laat mij niet door het grote geld verleiden, want ik speel graag in de Bundesliga. Ik weet welke ploegen hier spelen, wat voor type voetbal er gespeeld wordt, houd van de manier waarop wij spelen, heb nog een meerjarig contract en alles is oké. Het bevalt prima. Soms zijn er lucratievere aanbiedingen, maar je moet je ergens ook thuis kunnen voelen en moet het sportieve plaatje ook goed zijn”, aldus Neuer in de Münchner Merkur.

Hij heeft van Guardiola wel het nodige geleerd, zo vertelt de Duits international: “Pep heeft ons nieuwe ideeën over het voetbal meegegeven. Zeker op tactisch gebied: het echte voetbaldenken, hoe je voetbal moet interpreteren. Hij is een van mijn grootste leermeesters geweest”, besluit Neuer, die tot dusver 239 wedstrijden voor Bayern keepte.

Bezig met laden …