voetbalzone

'Ik laat mijn carrière niet beïnvloeden door boze fans'

Bart Kruyt25 jun 2015, 19:51
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2015, 19:51
Advertentie

Zijn transfer hing al een tijdje in de lucht en werd donderdag afgerond: Lucas Bijker maakt transfervrij de overstap van SC Cambuur naar sc Heerenveen. De verdediger tekende een tweejarig contract in het Abe Lenstra Stadion, met een optie voor een derde seizoen, en weet dat de supporters van Cambuur hem deze transfer behoorlijk kwalijk nemen.

voetbalzone

De 22-jarige Bijker heeft daar niet te lang bij stilgestaan. "Je weet dat het heel erg gevoelig ligt, maar aan de andere kant staat mijn carrière op één", vertelt hij aan Omrop Fryslan. "Dat wil ik niet laten beïnvloeden door boosheid en woede van tienduizend mensen. Voor mezelf is dit een hele mooie stap. Ik ben nu 22 jaar en ik denk dat een nieuwe uitdaging goed voor me is. Bij Heerenveen kan ik nog hele mooie stappen maken en daar ga ik alles aan doen de komende jaren."

De laatste keer dat er rechtstreeks iemand van Cambuur naar Heerenveen trok, viel dat niet bepaald in goede aarde bij de achterban in Leeuwarden. Dwight Lodeweges werd belaagd en veracht om zijn keuze en moest zelfs eerder dan gepland zijn spullen pakken: Henk de Jong maakte het seizoen vervolgens af en kreeg het uiteindelijk definitief voor het zeggen. Lodeweges gaat nu dus weer samenwerken met Bijker, die in vier seizoenen 85 competitieduels voor Cambuur speelde.

Bezig met laden …