voetbalzone

‘Ik lieg als ik zeg dat ik de grotere concurrentiestrijd bij Ajax niet erg vind’

Jordi Tomasowa06 sep 2023, 11:32
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:08
Advertentie

Anass Salah-Eddine wil dit seizoen vol voor zijn kans bij Ajax gaan. Het jeugdproduct van de Amsterdammers kreeg tijdens de seizoenstart het vertrouwen van trainer Maurice Steijn, maar moest toezien hoe directeur voetbalzaken Sven Mislintat in de laatste anderhalve week van de zomerse transferwindow twee nieuwe linksbacks voor ruim twintig miljoen euro haalde.

Ajax maakte eerst de komst van Gastón Ávila wereldkundig. De Argentijn, die ook als centrumverdediger uit de voeten kan, kwam over van Royal Antwerp. Op Deadline Day verraste Mislintat vriend en vijand door met Borna Sosa nóg een nieuwe linksback binnen te halen. Voor Salah-Eddine was het uiteindelijk even slikken. “Dat zijn dingen die je niet ziet aankomen”, zegt hij in een interview met Voetbal International. “Ik kan zeggen dat ik het niet erg vind, maar dan zou ik liegen. Het is niet leuk, maar het hoort erbij. Ajax is een grote club met veel concurrentie.”

Salah-Eddine weigert zichzelf echter gek te laten maken en traint gewoon hard door. “Ik moet doorgaan waar ik mee bezig was. Ik moet op mezelf focussen. Ik ken mijn eigen kwaliteiten. Ik heb met de trainer gesproken en besloten dat ik vol voor mijn kans wil gaan bij Ajax. Voor mij is het een voordeel dat ik de club door en door ken. Ik kom uit Amsterdam en ben heel mijn leven voor Ajax geweest. Ik ben een jongen uit de jeugd, ik weet hoe het er bij deze club aan toe gaat en wat er van je wordt verwacht. Ik wil gewoon alles uit de periode halen dat ik hier ben, zodat je aan het einde kan terugkijken en kan zeggen: ‘Ik heb er alles aan gedaan.’

De verdediger liet de kans om Ajax op Deadline Day op huurbasis te verlaten voor PEC Zwolle schieten. “Ik weet dat ik mezelf nog kan laten zien en nog veel kan bereiken bij Ajax. Toen dat aanbod kwam, merkte ik dat ik echt wilde blijven. Veel mensen adviseerden me: “Ga weg, er liggen geen kansen meer voor je.” Maar dat is eigenlijk niet in mijn hoofd opgekomen.”

Salah-Eddine haalt aan dat hij vorig seizoen ook al werd verhuurd aan FC Twente. “Ik voel zelf aan of er kansen liggen. Mijn band met de trainers is goed, ik lig goed in de groep, ik train goed en ik ben fit, dus ik wilde gewoon blijven. Ik merk ook dat ik op de training niet onder doe voor de rest. Ik kan daar niet alleen mee, maar ook echt uitblinken. Dat gevoel heb ik, tenminste. En ik ben nog jong hè. Ik ben pas 21”, aldus de jeugdinternational van Oranje.

Bezig met laden …