voetbalzone

'Ik maak doelpunten omdat ik centraal mag spelen, niet op rechts'

Daniel Cabot Kerkdijk17 jun 2010, 12:41
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2010, 12:41
Advertentie

Sterspeler van Kameroen, Samuel Eto’o, heeft voorzichtig zijn onvrede geuit over de tactiek van zijn coach Paul Le Guen. De Frans keuzeheer verbaasde vriend en vijand door in het openingsduel Alexandre Song op te bank te zetten en Eto’o zelf aan de rechterkant te posteren. “Ik ben de beste doelpuntenmaker in de geschiedenis van ons team omdat ik centraal mocht spelen. Ik speelde op de rechterkant omdat de coach dat van me vroeg”, zo merkt Eto’o op.

/

De 29-jarige aanvaller ontkent ontevreden te zijn met zijn positie. “De coach was van mening dat het team een extra troefkaart had met deze oplossing. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Ik verdedigde als een back, heb aangevallen en geprobeerd mijn teamgenoten in scoringspositie te krijgen.” Eto’o onderkent het feit dat hij bij zijn club Internazionale ook vaak op de rechterkant speelt. “Natuurlijk speel ik vaker op een andere positie dan als centrale spits. Daarom ga ik, als de coach vraagt ergens anders te spelen, ook niet gelijk weigeren.”

Eto’o heeft inmiddels 97 interlands afgewerkt voor Kameroen, waarin hij 44 maal tot scoren kwam. Kameroen speelt zaterdag zijn tweede duel in Groep E tegen Denemarken. Vijf dagen later staat het laatste groepsduel op het programma tegen het Nederlands elftal.

Bezig met laden …