voetbalzone

‘Ik maak me geen zorgen om Messi, hij is nog altijd erg belangrijk’

Thijs Post28 okt 2013, 13:38
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2013, 13:38
Advertentie

Barcelona was in de Clásico met 2-1 te sterk voor Real Madrid en trainer Gerardo Martino waarschuwt voor onderschatting van de komende tegenstanders. Zo neemt Barcelona het dinsdagavond op tegen Celta de Vigo, een van de laagvliegers in de Primera División. “Een wedstrijd na een Clásico is altijd riskant”, aldus Martino.

/

Volgens Martino zorgt het winnen van de klassieker voor een enorme boost van het vertrouwen. “De psychologische impact van het winnen van de Clásico is enorm. Ik heb de spelers ook gezegd dat dat belangrijker is dan de drie punten. We hebben gewonnen, maar nu moet het vizier op Celta. Dat is niet een club waar je zomaar even van wint.”

Martino blikt ook nog even terug op het duel met Real Madrid. De hoofdstedelingen waren kwaad over de arbitrage: men vond dat men twee strafschoppen had moeten krijgen. “Misschien was het een fout van de scheidsrechter, maar je moet je concentreren op de wedstrijd. Als zij vinden dat het een fout was, dan mogen ze dat zeggen. De titelstrijd? Real Madrid is nog altijd een rivaal. Atlético Madrid is het derde team dat voor de titel gaat, zij doen het fantastisch.”

De oefenmeester maakt zich geen zorgen over Lionel Messi. De Argentijn lijkt zijn topvorm even kwijt te zijn. “Ik maak me geen zorgen, zelfs als hij niet scoort is hij belangrijk. Als mensen denken dat hij het met zijn huidige statistieken niet zo goed doet, dan zullen zijn statistieken buitenaards zijn als hij zijn zogenaamde topvorm weer gevonden heeft.”

Bezig met laden …