voetbalzone

'Ik mag niet vergeleken worden met Zizou, hij is een legende'

Bart Kruyt09 mrt 2012, 12:25
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2012, 12:25
Advertentie

Raphaël Varane is pas achttien jaar oud, maar heeft bewezen een echte versterking te zijn voor Real Madrid. De jonge verdediger maakte afgelopen zomer de overstap van Racing Lens en heeft dit seizoen in de elf officiële wedstrijden die hij speelde nog geen enkele overtreding hoeven maken. Na Zinedine Zidane hopen de fans opnieuw een grote Franse speler in huis te hebben.

/

Varane gaat de vergelijkingen met zijn illustere landgenoot uit de weg. "Ik mag niet vergeleken worden met Zizou", zei de mandekker op de website van Real. "Hij is een legende, ik ben maar een jonge speler van Real Madrid. Ik ben hier gekomen om het team te helpen en om me verder te ontwikkelen. Het doel is om te groeien als persoon en als speler."

De kans is groot dat Varane in zijn eerste seizoen in Spanje direct landskampioen wordt. "Er zijn nog veel wedstrijden te gaan en we mogen niet denken dat we er al zijn", waarschuwde de Fransman. "Maar we verdedigen goed, we geven erg weinig weg. Het is belangrijk om goed te verdedigen als je wedstrijden wil winnen." Aankomend weekend speelt Real uit bij Real Betis.

Bezig met laden …