voetbalzone

'Ik moest een ontbinding forceren, omdat PSV me niet wilde laten gaan'

Erik van Dam10 dec 2011, 10:46
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2011, 10:46
Advertentie

PSV had niet veel aan Cássio Ramos, maar de doelman maakt alsnog de overstap naar een topclub. De 24-jarige Braziliaan gaat namelijk aan de slag bij Corinthians, de kersverse kampioen van Brazilië. Cássio kwam medio 2007 naar Eindhoven, maar moest altijd andere keepers voor zich dulden en besloot na de zomer dat het genoeg was geweest in Nederland.

/

In gesprek met het Braziliaanse Lancenet onthult Cássio dat hij eigenlijk al geruime tijd akkoord is met Corinthians. Hij moest de persoonlijke overeenkomst echter voor zich houden, omdat de club nog volop verwikkeld was in de titelstrijd in de Série A. “Het was moeilijk om het voor me te houden, zelfs mijn moeder mocht het niet weten”, aldus de doelman.

Medio september koos Cássio ervoor zijn contract bij PSV niet meer te respecteren, maar het af te kopen. “Toen ik hoorde van de concrete interesse van Corinthians, wist ik dat ik er alles aan moest doen dat PSV me zou laten gaan. Ik moest een ontbinding forceren omdat PSV me niet wilde laten gaan”, geeft de keeper aan. Hij zegt erg blij te zijn dat hij nu een nieuwe periode in kan slaan bij Corinthians, de club waar ook Liédson speelt en Ronaldo zijn pensioen bij meemaakte.

“De structuur en trainingscomplex van de club zijn is top. Zoiets bestaat in Nederland niet”, geeft Cásisio te kennen. De technisch directeur van de Brazilianen stelt dat het nog niet honderd procent zeker is, dat zijn club met de ex-PSV'er in zee gaat. “We hebben nog geen akkoord, maar we zijn in gesprek. Het is de bedoeling dat hij samen met Caesar en Danilo het drietal keepers gaat vormen.”

Bezig met laden …