voetbalzone

‘Ik moest Jong Ajax op sleeptouw nemen, ook een reden om weg te gaan’

Peter Nusselder05 aug 2015, 17:40
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2015, 17:40
Advertentie

Queensy Menig geldt bij Ajax als een groot talent, maar een vaste basisplaats in het elftal van trainer Frank de Boer zat er dit seizoen nog niet in voor de negentienjarige aanvaller. Menig had in Amsterdam kunnen blijven, maar is ontzettend blij met zijn verhuurperiode bij PEC Zwolle.

voetbalzone

In de ploeg van coach Ron Jans krijgt de buitenspeler naar alle waarschijnlijkheid meer kans om ervaring op te doen in de Eredivisie en dat is precies waar de geboren Amsterdammer naar op zoek was. “Als ik bij Ajax zou blijven, zou ik misschien in oktober of november mijn kans krijgen”, verklaart Menig in gesprek met Voetbal International zijn beslissing om tijdelijk naar PEC te verkassen. “In Zwolle kan ik dan al vijftien duels gespeeld hebben”, weet de vleugelspits.

Weer een jaar met het beloftenteam in de Jupiler League zag Menig niet zitten. “Dit seizoen zou ik een van de leiders van Jong Ajax moeten zijn. Trainer Jaap Stam wilde dat ik het team op sleeptouw zou nemen. Dat was ook een reden om weg te gaan. Ik ben niet zo’n prater, wil liever in de luwte presteren. Bij Ajax 1 zijn de keuzes al gemaakt, zo is het gewoon. Ik moet geduld hebben.”

Bezig met laden …