voetbalzone

‘Ik moest Liverpool verlaten om de speler te worden die ik wilde zijn’

Gijs Freriks18 okt 2015, 09:45
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2015, 09:45
Advertentie

Liverpool verzekerde zich in april 2010 van de komst van Jonjo Shelvey, die voor anderhalf tot tweeënhalf miljoen euro werd overgenomen van Charlton Athletic. De nu 23-jarige middenvelder speelde 69 officiële wedstrijden voor the Reds, maar zijn echte doorbraak in de Premier League beleefde hij eigenlijk pas bij Swansea City.

voetbalzone

Shelvey vertrok in de zomer van 2013 voor een kleine zes miljoen naar Swansea en tekende een vierjarig contract. De geboren Londenaar had geen betere keuze kunnen maken, zo vertelt hij zondag in en interview met de Daily Mirror: “Ik was trots dat ik een speler van Liverpool was, maar op een gegeven moment moest ik mijzelf de vraag stellen of ik er nog wel op mijn plek was. Ik was namelijk niet echt een Liverpool-speler als ik niet in de wedstrijdselectie van Liverpool zat.”

“Mijn vertrek zag ik niet als een grote beslissing. Voor mij was het meer een vanzelfsprekendheid. Ik moest veel wedstrijden spelen om de speler te worden die ik wilde zijn (...) Ik heb altijd vertrouwen in mijzelf gehad en geloofde ook dat ik de selectie van de nationale ploeg zou kunnen halen. Ik denk dat ik dat wel heb bewezen, maar ik moet mij natuurlijk blijven bewijzen. Het is niet goed genoeg als ik op mijn huidige niveau blijf, ik moet beter worden.”

voetbalzone

Shelvey maakte in oktober 2012 zijn interlanddebuut in de met 5-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino en werd in september in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen opnieuw San Marino (0-6) uitgeroepen tot de man van de wedstrijd. Hij staat inmiddels op drie interlands. “Het is leuk om bij Engeland gezien te worden als de grote man van Swansea, als de man die het elftal draaiende houdt, maar het gaat natuurlijk niet alleen om mij. We hebben bij Swansea tien internationals en een talentvolle groep.”

“Van mij wordt alleen verwacht dat ik de wedstrijden vanuit mijn positie in de as van het middenveld domineer en ik houd ervan dat ik die verantwoordelijkheid krijg. Dat is waarom ik Liverpool ook moest verlaten en het heeft tot nu toe allemaal goed voor mij uitgepakt (...) Ik ben blij hoe het tot dusver gaat, maar ik leer nog altijd. Ik hoop dat ik met het vliegtuig mee mag naar Frankrijk, maar ik weet dat ik geen garanties krijg van Roy Hodgson. Het is aan mij om mijn kans te pakken, dus ik moet goed blijven spelen bij Swansea”, aldus Shelvey.

Bezig met laden …