voetbalzone

‘Ik moest via de media vernemen dat ik ontslagen was, ongelooflijk’

Erik van Dam01 nov 2013, 06:13
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2013, 06:13
Advertentie

Fatih Terim werd zo’n vijf weken geleden op straat gezet bij Galatasaray. De Turkse topclub nam afscheid van de man die eerder al van 1996 tot 2000 en van 2002 tot 2004 voor de groep stond in Istanbul, omdat de resultaten tegenvielen. Terim legt nu uit dat hij zijn congé niet persoonlijk te horen kreeg van voorzitter Ünal Aysal en daar baalt hij behoorlijk van.

/

Volgens de bondscoach van Turkije was er sprake van een serieus communicatieprobleem met de preses van Cim Bom. “Ik moest via de media vernemen dat ik ontslagen was. Dat was kort na de training. Ongelooflijk, zoiets heb ik in mijn leven nog niet meegemaakt”, zegt Terim. “Ik hoop dat na mij niemand zo’n slechte ervaring zal beleven bij Galatasaray. Ik praat liever één op één met Ünal over mijn moeite met hem, maar als ik dat deed kwam het toch steeds naar buiten.”

“Als hij echt een probleem met me had, hadden we samen om tafel kunnen gaan en erover kunnen praten, als volwassenen”, kijkt Terim terug. “Als hij me had gezegd dat het beter was voor Galatasaray om van trainer te veranderen, had ik dat begrepen. Dan had ik mijn spullen gepakt, hem het beste gewenst en was ik vetrokken.” Terim zegt dat hij zeker niet vertrokken is omdat hij een tweejarige contractverlenging zou hebben geweigerd.

Bezig met laden …