voetbalzone

'Ik moest wel een beetje lachen toen ik hoorde dat ik linksbuiten stond'

Bart Kruyt20 sep 2013, 08:00
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2013, 08:00
Advertentie

Frank de Boer stelde in aanloop naar de uitwedstrijd bij Barcelona dat Ajax zich niet wilde aanpassen, maar kwam toch met een aangepaste opstelling op de proppen. De opvallendste keuze van de oefenmeester was de positie voor Nicolai Boilesen: de vleugelverdediger werd opgesteld als linksbuiten, om Dani Alves op te vangen. Boilesen had dat zelf ook niet zien aankomen.

/

De Deen vulde met Lerin Duarte en Daley Blind de linkerflank van Ajax. "Eerlijk gezegd moest ik wel een beetje lachen toen ik hoorde dat ik linksbuiten stond", lacht Boilesen in gesprek met De Telegraaf. "Maar ik wist wel meteen wat de gedachte daarachter was: ik stond daar om Dani Alves wat minder aan de bal te laten komen. We wisten dat Jordi Alba geblesseerd was, Adriano linksback zou spelen en die is wat meer gereserveerd."

De 21-jarige Boilesen deed het heel aardig en De Boer liet de jongeling dan ook negentig minuten staan. Dat bracht hem in staat om na afloop het felbegeerde shirtje van Lionel Messi te bemachtigen: Boilesen stond bij het eindsignaal toevallig dicht bij de Argentijn, die zijn shirt in de catacomben af gaf. "Of hij mijn shirt ook heeft? Als het goed is wel", aldus Boilesen.

Bezig met laden …