voetbalzone

‘Ik moet mezelf laten zien nu Eriksen weg is, maar ga hem niet imiteren’

Gijs Freriks12 sep 2013, 20:45
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2013, 20:45
Advertentie
/

Als Thulani Serero de kans heeft om zich in de basis van Ajax te spelen, dan is dat nu. De aanvallende middenvelder is voor trainer Frank de Boer een optie om de naar Tottenham Hotspur vertrokken Christian Eriksen te vervangen. De Zuid-Afrikaan beseft dat hij zich nu moet bewijzen in Amsterdam.

“Ik moet zorgen dat De Boer vertrouwen in mij blijft houden, de concurrentie is groot”, doelt de 23-jarige Serero op onder anderen Lerin Duarte, Lasse Schöne, Davy Klaassen, Viktor Fischer en Lucas Andersen. Zij kunnen in theorie allemaal als aanvallende middenvelder uit de voeten. “Christian is weg, dus nu moet ik het laten zien. Er is een interessante periode aangebroken”, aldus Serero tegen Voetbal International.

De achtvoudig international benadrukt dat hij absoluut niet te vergelijken is met Eriksen. “Ik ga niet proberen om hem te imiteren, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en stijl.” Serero tekende in mei 2011 een contract bij Ajax; hij kwam over van partnerclub Ajax Cape Town. Tot dusver kwam hij tot negentien wedstrijden en drie doelpunten in de Eredivisie. Zijn contract loopt nog twee jaar door.

Bezig met laden …