voetbalzone

‘Ik moet nu op vakantie hoor, echt waar, het is een zwaar seizoen geweest’

Erik van Dam24 jun 2014, 13:58
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 13:58
Advertentie
voetbalzone

Kroatië wist niet door te komen in Groep A van het WK 2014. Het team van bondscoach Niko Kovac verloor de openingswedstrijd tegen Brazilië (3-1) en won daarna riant van Kameroen (0-4), maar boog maandagavond het hoofd tegen Mexico (1-3). Dat betekent dat Luka Modric en zijn teamgenoten vakantie kunnen gaan vieren. Hoewel hij het graag anders had gezien, is er ook wel een stuk opluchting bij Modric.

De 28-jarige middenvelder kende een lang en slopend seizoen bij Real Madrid, waarin hij veel aan spelen toekwam en succes vierde in de Champions League. Hij had heel graag ook ver gekomen in Brazilië, maar het mocht niet zo zijn. “We deden een uur mee en toen scoorde Mexico: daarna was er eigenlijk nog maar één team op het veld. Mexico verdiende het te winnen en ik wens ze het beste. Wat kan ik nog meer zeggen?”

“We hebben goede jonge spelers die eraan komen. Het is nu aan ons om rust te pakken en te kijken hoe we het in de toekomst beter gaan doen. Zelf moet ik nu echt op vakantie hoor, echt waar. Het is een heel zwaar seizoen geweest”, erkent Modric. “Natuurlijk was ik stiekem liever hier gebleven, in Brazilië, maar goed: Mexico was gewoon beter.”

Bezig met laden …