voetbalzone

‘Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik vandaag vier liter heb gedronken’

Peter Nusselder30 jun 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2014, 08:40
Advertentie

De weersomstandigheden speelden zondag een grote rol tijdens het duel tussen het Nederlands elftal in de achtste finale van het WK. Er werd in Estádio Castelao een temperatuur van 39 graden gemeten en dat betekende dat de spelers die in actie kwamen ontzettend veel vocht hebben verloren.

voetbalzone

Tijdens de voorbereiding op de wedstrijd, die door treffers van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar in de slotfase met 2-1 werd gewonnen door Oranje, werd in het Nederlandse kamp niets aan het toeval overgelaten; er werd in de aanloop naar de ontmoeting met de Mexicanen veel gedronken door de spelers en er werden koelvesten gebruikt. Toch was de hitte van invloed, merkte ook Dirk Kuyt.

“Ik heb nog nooit in zo’n hoge temperatuur gespeeld”, vertelt de vleugelspeler aan het Algemeen Dagblad. “Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat ik vandaag vier liter water en sportdrankjes heb gedronken. En ik ben maar één keer naar de wc geweest. Daar zijn we eigenlijk al drie dagen geleden mee begonnen, om zo veel mogelijk vocht in je lichaam te krijgen.” Dat betekende echter niet dat Kuyt nergens last van had. “Je kan drinken wat je wil, maar uiteindelijk kom je toch vocht te kort”, geeft de honderdvoudig international aan.

Bezig met laden …