voetbalzone

‘Ik overwoog te stoppen, maar ik wil nog altijd slagen bij Ajax’

Tom Rofekamp09 jul 2023, 19:33
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 19:33
Advertentie

Sontje Hansen wil nog altijd slagen bij Ajax. Dat vertelt de kersverse NEC-aanwinst in gesprek met de Gelderlander. De 21-jarige aanvaller koos ervoor deze zomer uit Amsterdam te vertrekken, omdat hij niet voldoende perspectief op speeltijd zag. Via een omweg hoopt hij echter alsnog in de Johan Cruijff ArenA door te breken. "Ik heb de potentie om dat te bereiken."

Hansen debuteerde zaterdag officieus voor NEC (tegen DIO'30, 0-15 winst, Hansen opende de score), wat direct zijn eerste wedstrijd sinds half maart betekende. De Hoornaar werd vanaf toen aan de kant gehouden bij Jong Ajax omdat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. "Vier maanden is een heel lange tijd voor een voetballer om geen wedstrijd te spelen”, zegt Hansen erover. "Het was dus weer even wennen. Ik was ook een beetje zenuwachtig, ook al was het een oefenwedstrijd tegen een amateurclub. Ik weet dat de NEC-fans veel van mij verwachten, omdat ik over ben gekomen van Ajax. Maar het is heerlijk dat ik weer in het veld mocht staan. Ik voel me weer echt voetballer."

Dat voelde Hansen zich in 2021 niet meer. In dat jaar kampte hij met slepend blessureleed en werd zijn moeder ziek. "Ik heb overwogen om te stoppen met voetballen. Het was een erg moeilijke tijd voor me. Ik leefde niet meer als een prof. Zo hing ik tot laat op straat rond. Kon mij het schelen. Voor mijn moeder heb ik op een gegeven moment de knop omgezet. Als ik de handdoek had geworpen, zou ik me enorm schuldig voelen tegenover haar. Zij deed vroeger in haar eentje alles voor mij en mijn broer. Zij zijn mijn inspiratiebron", aldus de rechtspoot.

Inmiddels heeft Hansen de motivatie weer hervonden. Daarmee wil hij zich in de kijker spelen voor een toekomstige terugkeer bij Ajax. "Velen zien NEC misschien als een stap terug, maar ik vind dit een stap omhoog, omdat ik van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie ga. Het is nog altijd mijn droom om te slagen bij Ajax. Ik heb één keer gespeeld in de ArenA en had overal kippenvel. Dat wil ik vaker ervaren. Ik heb de potentie om dat te bereiken.”

Bezig met laden …