voetbalzone

'Ik probeer op de training zo ver mogelijk bij Lukaku uit de buurt te blijven'

Matthijs van Laar02 okt 2013, 17:05
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2013, 17:05
Advertentie
/

Phil Jagielka is er heilig van overtuigd dat Romelu Lukaku gaat uitgroeien tot een van de beste spitsen ter wereld. De 31-jarige stopper van Everton zag in al die jaren dat hij actief is in de Premier League heel wat goalgetters passeren en weet dus waar hij over praat. De jonge Belg, door the Toffees gehuurd van Chelsea, scoorde al drie keer in twee competitieduels.

“Lukaku heeft alles om het te maken en bovendien is hij gek van het spelletje”, zegt Jagielka op de website van de club uit Liverpool. “Hij heeft een enorme uitstraling. Bovendien kwam hij bij Chelsea niet genoeg aan spelen toe en dat heeft hem nog hongeriger gemaakt dan vorig seizoen. Hij brengt ons naar een hoger niveau. Hopelijk blijft hij fit en kan hij zijn vertrouwen behouden.”

Jagielka, goed voor 21 interlands in het shirt van de Engelse nationale ploeg, zegt op de training de grootst mogelijke moeite te hebben met de nog altijd pas twintigjarige Lukaku. Met zijn 1.91 meter en 94 kilo maakt is de spits namelijk nauwelijks af te troeven. “Om eerlijk te zijn, probeer ik op training zo ver mogelijk uit zijn buurt te blijven”, lacht zijn ploeggenoot.

Bezig met laden …