voetbalzone

'Ik reken op een mooie club, naar Nederland kom ik alleen voor Ajax'

Erik van Dam04 jul 2012, 16:15
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2012, 16:15
Advertentie

Moestafa El Kabir hoopt zijn loopbaan deze zomer een nieuwe impuls te kunnen geven. De 24-jarige aanvaller kwam in de seizoenen 2008/09 en 2009/10 uit voor NEC, maar verdween daarna richting Zweden. Na een kort verblijf bij Cagliari is hij nu terug bij Mjällby; daar blijven lijkt echter geen optie. Een terugkeer naar de Eredivisie evenmin, tenzij landskampioen Ajax zich voor hem zou melden.

/

El Kabir kwam in zijn jeugdjaren uit voor Blauw Wit, Ajax, Feyenoord en FC Utrecht. Uiteindelijk maakte hij bij NEC zijn Eredivisiedebuut, maar in 21 duels was het nooit raak voor de aanvaller. In Zweden ging het hem beter af en maakte hij snel indruk. Een overstap naar Cagliari volgde, maar de Italianen lichtten de optie in zijn contract niet. Erg vindt El Kabir dat niet, zegt hij in Voetbal International. “Toen Cagliari op een gegeven moment naliet enkele betalingen te doen, wist ik dat de kans bestond dat ze niet met mij verder gingen. Toen die mededeling officieel werd, was ik niet echt verrast of verdrietig.”

“Het loopt zoals het loopt. En toch denk ik te hebben aangetoond dat ik het niveau aankan”, geeft de in het Marokkaanse Taqurit geboren aanvaller te kennen. Binnen een maand zal voor El Kabir duidelijk zijn hoe hij ervoor staat. Hij kan zijn contract uitdienen en dan transfervrij op zoek naar iets nieuws, maar hoopt op meer. “Ik reken toch op een mooie club elders. Naar Nederland kom ik alleen terug voor Ajax. Het mooiste zou zijn om weer in Italië te spelen, ik heb daar genoten van het superniveau. En dat smaakt naar meer.”

Bezig met laden …