voetbalzone

‘Ik snap dat vertrek Hiddink daardoor vaag blijft, maar dat is dan maar zo’

Peter Nusselder20 aug 2015, 12:41
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2015, 12:41
Advertentie

Het Nederlands elftal presteerde op het WK van 2014 uitstekend onder leiding van bondscoach Louis van Gaal, die na het toernooi in Brazilië aan de slag ging bij Manchester United. Zijn opvolger Guus Hiddink had Oranje vervolgens naar het EK van komend jaar in Frankrijk moeten leiden.

voetbalzone

De resultaten die de nationale ploeg boekte onder Hiddink vielen echter vanaf dag één bar tegen; uit bij Tsjechië en IJsland werd verloren en mede daardoor wordt plaatsing voor het EK van 2016 nog een helse klus. Voormalig assistent Danny Blind is Hiddink inmiddels opgevolgd als eindverantwoordelijke, maar het is nooit duidelijk geworden of Hiddink is ontslagen of dat hij zelf is opgestapt.

Volgens Bert van Oostveen blijft dat voorlopig ook zo, want de directeur betaald voetbal was tijdens de eerste persconferentie van Blind als bondscoach niet bereid om openheid te geven. “Dat hebben we zo afgesproken. Ook ik moet me daar dus aan houden”, tekent de NOS op uit de mond van Van Oostveen. “Ik snap dat het daardoor vaag blijft, maar dat is dan maar zo”, geeft de directeur te kennen.

Bezig met laden …