voetbalzone

‘Ik snap niet hoe hij zo op de grond kan vallen, het is walgelijk’

Daniel Cabot Kerkdijk07 apr 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2016, 07:00
Advertentie

Marcelo maakte zich woensdagavond niet geliefd bij VfL Wolfsburg. De linkerverdediger van Real Madrid ging in het onderlinge Champions League-duel (2-0 verlies) eerst op de voet van Maximilian Arnold staan en deed daarna met een zachte kopstoot in de buik van de Duitser of hij was getroffen door de maker van 2-0. Het theater leverde Arnold een gele kaart op, maar Real Madrid verloor hoe dan ook en Marcelo heeft bergen kritiek over zich heengekregen.

/

“Ik vind dat dat niet op een voetbalveld thuishoort”, zo zei Wolfsburg-coach Dieter Hecking na afloop van het duel. “Het is onsportief. Als de scheidsrechter gezien had wat er daadwerkelijk aan de hand was, dan had Arnold geen geel gehad en had Marcelo over een straf niet kunnen klagen.” De vraag is wat Arnold zei toen Marcelo op zijn voet ging staan. “Wat ik zei? Ik heb gezegd dat ik net zulke mooi haren wilde hebben als hij heeft”, zei de middenvelder glimlachend.

“Zulke dingen gebeuren op een voetbalveld. Na afloop is alles vergeten”, zo verzekerde Arnold. Bij ITV ging men echter dieper in op het incident. “Marcelo doet net of hij wordt neergeschoten”, verzuchtte voormalig Engels bondscoach Glenn Hoddle. “Het is beschamend en mag niet plaatsvinden.” Roy Keane deelde zijn mening. “Vreselijk. Dit is zeer onsportief. Ik snap niet hoe hij zo op de grond kan vallen. Het is walgelijk.”

Bezig met laden …