voetbalzone

‘Ik snap ook niet waarom Van Gaal het plan niet aan Jasper verteld heeft’

Erik van Dam07 jul 2014, 16:41
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2014, 16:41
Advertentie

Wilfried Brookhuis keek zaterdagavond op van wat zich afspeelde in de laatste minuut van de verlenging bij Nederland-Costa Rica. Jasper Cillessen werd vlak voor het einde naar de kant gehaald ten faveure van Tim Krul, op wie Louis van Gaal vertrouwde voor de strafschoppenreeks. Cillessen reageerde heel teleurgesteld op de wissel en daar kan zijn oude keeperstrainer goed inkomen.

voetbalzone

Brookhuis werkte vele jaren met Cillessen bij zijn eerste club, NEC. Hij zegt dat de keeperswissel op een vervelend moment kwam. “Je stelt je in op een penaltyserie en dan gaat dat bordje omhoog. Ik snap ook niet waarom Van Gaal dat plan niet voor de wedstrijd al aan Jasper verteld heeft. Hij had dat prima aangekund”, meent Brookhuis.

Van Gaal gaf al aan dat het niet eens aan de orde is wie er tegen Argentinië onder de lat staat: dan begint hij als vanzelfsprekend weer met Cillessen. Brookhuis denkt dat zijn voormalige protégé het ook weer goed zal doen, dan. “Hij is iemand met inzicht; iemand die goed kan relativeren en sterker wordt naarmate de uitdaging groter wordt. Hij staat er weer vanaf de eerste minuut”, voorspelt hij in gesprek met Omroep Gelderland.

Bezig met laden …