voetbalzone

‘Ik speelde met Depay, Locadia en Willems, van dat Fries snap ik geen jota’

Dominic Mostert17 nov 2016, 18:45
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2016, 18:45
Advertentie

SC Heerenveen gaat dit seizoen voor een plek in de play-offs om Europees voetbal. Na twaalf wedstrijden staan de Friezen op de vierde plek en daarmee zijn ze een van de positieve verrassingen in de Eredivisie. Stefano Marzo spreekt van een 'groot verschil' ten opzichte van vorig seizoen, mede door de komst van Stijn Schaars en Reza Ghoochannejhad, en acht Heerenveen in staat om hoge ogen te gooien.

/

"Klopt. Wij moeten op de play-offs en Europees voetbal mikken", zegt de verdediger in Het Belang van Limburg. Marzo vertelt in de Belgische krant ook over de verschillen tussen Heerenveen en PSV, waar hij tussen 2010 en 2012 actief was. "Ik heb er onder anderen met Memphis Depay, Jürgen Locadia en Jetro Willems gespeeld. Al zijn de mensen in Friesland wel ietsje stugger dan de Eindhovenaren. Ze hebben hier ook hun eigen trots. Een beetje zoals de Limburgers. Ik voel me hier wel thuis. Alleen dat Fries hè... Daar snap ik geen jota van", lacht hij.

Ploeggenoot Younes Namli merkt tegelijkertijd dat de spelers van Heerenveen bevrijd zijn. "De sfeer in de groep is prima en iedereen is blij", zegt de middenvelder tegen FeanFan. "We doen het nu goed, maar het seizoen is nog lang en je moet blijven presteren, maar wie weet worden wij de verrassing van de Eredivisie. We moeten proberen voor Europees voetbal te gaan."

Bezig met laden …