voetbalzone

‘Ik speelde met wereldtoppers, maar er was er maar één beter dan Gerrard’

Peter Nusselder15 feb 2014, 17:15
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2014, 17:15
Advertentie

Er zijn heel wat goede voetballers die samen met Michael Owen hebben gespeeld, maar de Engelse oud-spits is van mening dat vrijwel niemand kon tippen aan Steven Gerrard. De aanvoerder van Liverpool hoeft zich niet te schamen voor de speler die hij in de ogen van Owen voor zich moet dulden.

voetbalzone

De voormalig aanvaller heeft bewondering voor het niveau dat de 33-jarige Gerrard nog altijd haalt. Dat de middenvelder tegenwoordig wat offensiever speelt, maakt hem volgens Owen alleen nog maar beter. De Engelsman, die zijn carrière begon bij Liverpool en later voor onder meer Real Madrid en Manchester United uitkwam, was bij de Koninklijke ploeggenoot van wereldtoppers als Zinedine Zidane.

“Ik heb samen met enkele van de beste voetballers van mijn generatie gespeeld, maar er is maar één oud-teamgenoot die ik hoger aan zou slaan dan Gerrard”, vertelt Owen in de Engelse media. “Het grootste compliment dat ik Steven kan maken is dat hij, als je kijkt naar hun wereldklasse, op de tweede plaats staat en alleen Zidane voor hoeft laten gaan. In zijn nieuwe rol bij Liverpool, waar hij aanvallender speelt, kan hij blindelings uit de voeten.”

Bezig met laden …