voetbalzone

'Ik spreek geen Arabisch en ga geen Japans meer leren'

Bart Kruyt06 mei 2011, 10:45
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2011, 10:45
Advertentie

Hans Westerhof is weer onder de pannen. De Nederlander gaat per 1 juni aan de slag als technisch directeur van CF Pachuca en begint daarmee aan zijn derde klus in Mexico. “Als ik dan toch nog ergens aan de slag zou gaan, dan moest het een club zijn in Midden- of Zuid-Amerika”, lacht Westerhof in Voetbal International. “Ik spreek geen Arabisch en ga geen Japans meer leren.”

Westerhof reist niet alleen af naar Zuid-Amerika: ook zijn zoon gaat een rol vertolken bij Pachuca, de club die Dario Cvitanich in het afgelopen kalenderjaar nog huurde van Ajax. Westerhof junior zal de jeugdopleiding voor zijn rekening nemen bij Pachuca. Bovendien is Efraín Flores, voormalig assistent van Westerhof bij Chivas, de huidige hoofdtrainer.

Pachuca kwam eerder deze week nog op een opvallende manier in het nieuws, daar het had besloten om al haar spelers op de transferlijst te zetten. Westerhof, die eerder bij de Mexicaanse clubs Chivas de Guadalajara en Necaxa werkte, kan straks dus met een schone lei beginnen. Het huidige seizoen is zeventien speelronden oud; de club staat op een teleurstellende dertiende plaats.

Bezig met laden …