voetbalzone

'Ik spreek Wayne regelmatig en weet dat hij graag terugkeert bij Everton'

Matthijs van Laar26 apr 2015, 00:10
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2015, 00:10
Advertentie
voetbalzone

Wayne Rooney is inmiddels bijna vergroeid met Manchester United, maar de aanvaller begon zijn loopbaan in het shirt van Everton. Fans van die club nemen het hem nog altijd niet in dank af dat hij overstapte naar de nabijgelegen stad, al denkt Phil Jagielka dat het in de toekomst weer tot een hereniging kan komen. De verdediger van the Toffees spreekt Rooney geregeld en weet dus wat zijn wensen zijn.

De 29-jarige international zou volgens Jagielka het liefst terugkeren op Goodison Park, de plek waar hij zijn doorbraak in het profvoetbal beleefde. "Hij zou graag terugkomen, maar niet als hij op zijn laatste benen loopt en niet meer kan brengen wat hij ooit bracht", zegt hij. "Hij wil niet terugkeren om het terugkeren. Hij wil terugkeren en dan ook daadwerkelijk het verschil maken voor Everton."

"Wayne's standaard ligt hoog", weet Jagielka, die Rooney geregeld spreekt bij de nationale ploeg. "Als hij terugkeert, wil hij records breken, de beste doelpuntenmaker ooit in het shirt van Everton worden. Zo'n type speler is hij." De verdediger van Everton betwijfeld echter of het daar op korte termijn van gaat komen. "Zijn toekomst bij United ziet er rooskleurig uit, zeker nu het weer goed gaat. Ik kan niet voorstellen dat ze hem laten gaan. Maar ik spreek hem vaak en weet dat hij nog altijd een echte Evertonian is."

Bezig met laden …