voetbalzone

‘Ik steek met kop en schouders boven alle andere directeuren uit’

Erik van Dam02 jul 2013, 12:03
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2013, 12:03
Advertentie

Joe Kinnear heeft eigenhandig de controverse rond zijn persoon verder aangewakkerd. De 66-jarige Ier keerde vorige maand terug in dienst bij Newcastle United, vier jaar nadat hij er vertrok als hoofdtrainer. Kinnear staat nu onder contract als technisch directeur en is van mening dat Newcastle geen betere man had kunnen vinden voor de baan.

/

Maandag liet Kinnear voor het eerst zijn gezicht zien op Tyneside en daarbij stond hij ook enkele media te woord. In gesprek met de Shields Gazette gaf hij aan erg tevreden te zijn over zijn terugkeer bij de club. Hij is hoofdverantwoordelijk voor ‘alle voetbalgerelateerde zaken’, maar zijn aanstelling werd flink bekritiseerd door een aanzienlijk deel van de fans en de media.

Kinnear kan daar echter niet zo mee zitten. De man die Yohan Cabaye domweg Yohan Kebab noemde en Derek Llambias betitelde als Derek Lambezi weet dat hij goed is in wat hij doet. “Iedere club in dit land heeft een technisch directeur nodig en heeft er ook één. Wij hadden die nog niet; dat is het verschil. De manager kan niet alles op zich nemen en ik ben waarschijnlijk de enige trainer die ook directeur is.”

“Ik ken niet één ex-trainer die het ook is. Ik ben al 35 jaar trainer, ik ben uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Ik heb als speler iedere onderscheiding gewonnen die er maar is. Ik denk dat al die kwaliteiten samen mij met kop en schouders doen uitsteken boven alle andere technisch directeuren”, vindt Kinnear. De zestiger zal met deze uitspraken waarschijnlijk nieuwe irritatie wekken bij de buitenwacht.

Eén van zijn opvallendste blunders in het verleden had te maken met Tim Krul. De Nederlandse doelman zou volgens Kinnear hoogstpersoonlijk door hem in 2009 naar Newcastle zijn gehaald, maar de Hagenaar staat al sinds 2006 op de loonlijst op St James’ Park. Ook liet hij eerder al eens doodleuk weten nog nooit met een club te zijn gedegradeerd. Daarbij vergat hij Luton Town te noemen, dat in 2001 onder zijn bewind afzakte van de tweede naar de derde divisie.

Bezig met laden …