voetbalzone

‘Ik stond op punt naar Arsenal te gaan, maar heb de juiste keus gemaakt’

Peter Nusselder14 sep 2013, 13:40
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2013, 13:40
Advertentie

Het had weinig gescheeld of Samuel Eto’o had in 2000 een contract getekend bij Arsenal, maar de spits uit Kameroen heeft er geen moment spijt van gehad dat hij dit niet gedaan heeft. Dit seizoen is de aanvaller alsnog in de Premier League beland, nu José Mourinho hem naar Chelsea heeft gehaald.

/

Eto’o verhuisde al op jeugdige leeftijd van zijn vaderland naar Real Madrid, maar kwam bij de Spaanse topclub amper aan spelen toe. Na drie jaar was het tijd voor een vertrek uit het Santiago Bernabéu en trainer Arsène Wenger dacht de spits al binnen te hebben bij Arsenal. Op het allerlaatste moment stak Luis Aragonés, destijds coach van Real Mallorca, daar echter een stokje voor.

“Ik heb Luis ontmoet op een cruciaal moment in mijn leven, toen ik de juiste beslissing moest nemen. En dankzij hem heb ik dat gedaan”, tekent The Sun zaterdag op uit de mond van de 32-jarige routinier. “Ik stond op het punt om die middag bij Arsenal te tekenen, en misschien was ik dan wel nooit de speler geworden die ik nu ben. Luis haalde me naar Mallorca en ik kwam vervolgens terecht bij Barcelona. Die beslissing heeft alles veranderd.”

Bezig met laden …