voetbalzone

‘Ik stop liever met voetballen dan dat ik mijn speelstijl verander'

Yanick Vos13 sep 2016, 17:40
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2016, 17:40
Advertentie
/

Marco Verratti wordt gezien als één van de beste middenvelders ter wereld, maar heeft altijd kritiek gekregen op zijn riskante speelstijl. De Italiaan van Paris Saint-Germain passeert liever een aantal tegenstanders dan dat hij de bal direct afspeelt. Veranderen zal hij niet snel doen. “Ik stop liever met voetballen dan dat ik mijn speelstijl moet veranderen”, stelt Verratti.

“Ik heb het altijd zo gedaan”, vertelt Verratti in een interview met the Telegraph. “Als ik bij een nieuwe club kwam of te maken kreeg met een nieuwe trainer, dan was er altijd een strijd over, maar uiteindelijk begrijpt iedereen dat het mijn speelstijl is. Ik speel graag wat anders omdat ik vind dat het iets heeft, iets speciaals. Als dat ooit tot een tegendoelpunt leidt, dan neem ik mijn verantwoordelijkheid, maar ga ik er niet anders door spelen.”

De zeventienvoudig international zoekt altijd naar de voetballende oplossing. Een bal de tribunes in jagen, zal Verratti niet snel doen. “Dat kan ik niet. Dat voelt als een nederlaag voor mij. Ik weet ook niet hoe dat moet. Zoiets kan ik niet accepteren. Het is gewoon niet mijn stijl. Ik verander nooit. Ik stop liever met voetballen dan dat ik mijn speelstijl moet veranderen. Dat meen ik echt. Trainers hebben me geprobeerd te veranderen, maar dit is mijn persoonlijkheid, mijn karakter en mijn speelstijl”, aldus Verratti.

Bezig met laden …