voetbalzone

‘Ik studeer in mijn vrije tijd wiskunde, dat kan me helpen na mijn carrière’

Erik van Dam14 jun 2013, 12:36
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 12:36
Advertentie

Niet veel voetballers nemen de moeite om, naast hun leven als prof, nog een studie erbij te pakken om zich voor te bereiden op het leven ná de sport. Glen Johnson is echter één van de uitzonderingen; de verdediger van Liverpool studeert in zijn vrije tijd wiskunde, omdat hij denkt dat hij daar na zijn profjaren vast en zeker iets nuttigs mee kan. “Zolang ik het leuk blijf vinden, blijf ik het doen.”

/

Johnson heeft net zijn vierde seizoen bij the Reds erop zitten en miste in het afgelopen voetbaljaar maar twee duels. Hij is een vaste waarde achterin en ligt nog twee jaar vast op Anfield. Zowel bij Liverpool als het Engelse nationale team is hij basisspeler en over zijn bankrekening hoeft Johnson zich geen zorgen te maken. Toch wil hij zich blijven ontwikkelen naast het veld en dus studeert hij wiskunde.

“Ik houd ervan mezelf uit te dagen, de wil te vinden iets nieuws te doen en beter te worden”, legt Johnson uit in Liverpool FC Magazine. “Ik heb wiskunde altijd leuk gevonden, dus ik dacht ‘waarom niet?’. Ik stel mezelf geen enorme doelen en zet mezelf ook niet erg onder druk om het binnen een bepaalde tijd af te hebben. Ik studeer aan de Open Universiteit en dat is vrij flexibel”, zegt de back.

“Zolang ik het leuk blijf vinden, blijf ik het doen. Er is geen baan in de wereld waar wiskunde níet bij pas van komt. De gemiddelde persoon slaat waarschijnlijk geen dag over zonder het te gebruiken, op welk niveau je ook werkzaam bent. Ik weet nog niet wat ik ga doen als mijn loopbaan voorbij is, maar ik weet nu al dat wiskunde me erbij kan helpen”, weet Johnson.

Bezig met laden …