voetbalzone

‘Ik twijfelde niet, ik wilde het ongelijk van Feyenoord aantonen’

Thijs Post12 mei 2015, 22:00
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 22:00
Advertentie

ROTTERDAM - Het was en is een fantastisch jaar voor Joey Sleegers. Het toptalent uit de jeugdopleiding van Feyenoord koos ervoor ervaring op te doen in de Jupiler League bij FC Eindhoven. Het was een schot in de roos: Sleegers speelt de sterren van de hemel en mag zich komend seizoen bewijzen bij Feyenoord, dat hem verhuurde. De prijs voor het Talent van het Jaar van de Jupiler League is een extra beloning.

Door Thijs Post

voetbalzone

“Ik heb bewust gekozen voor de Jupiler League”, vertelt de twintigjarige Sleegers bij de prijsuitreiking in het stadion van Sparta Rotterdam. “Ik wilde mezelf ontwikkelen en dat kon bij FC Eindhoven. Nee, ik heb niet getwijfeld. Ik wilde het ongelijk van Feyenoord aantonen. Of ik tijd nodig had om me aan te passen? Nee, al vanaf de eerste wedstrijd ging het best wel makkelijk. Deze prijs zie ik als een bevestiging dat het goed is gegaan en dat ik goed bezig ben. Ik heb mezelf op de kaart gezet.”

Dat laatste is ook nodig, want Sleegers keert komend seizoen terug naar Feyenoord. Hij weet dat hij zich op drie posities zal moeten richten: linksbuiten, rechtsbuiten en aanvallende middenvelder. “Er spelen bij Feyenoord natuurlijk goede voetballers op die posities. Vorig seizoen had ik echter geen ervaring, niks. Nu kom ik met vertrouwen binnen", klinkt het zelfverzekerd.

Trainer Jean-Paul de Jong van FC Eindhoven is trots op zijn pupil, al vindt hij het tevens jammer dat de eveneens genomineerde Branco van den Boomen de prijs dus misliep. “Terwijl Branco een fantastisch seizoen draaide en misschien nog wel verder is dan Joey, al snap ik goed dat Joey verkozen is tot beste talent. Bij ons staat de ontwikkeling centraal en zij hebben allebei bewezen een stap hogerop aan te kunnen.”

Bezig met laden …