voetbalzone

'Ik vergelijk hem met Cocu, met wie ik ook zo'n band had'

Matthijs van Laar01 apr 2015, 13:20
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2015, 13:20
Advertentie
voetbalzone

Fred Rutten draagt zijn taken aan het eind van het seizoen over aan Giovanni van Bronckhorst, die vorige week officieel werd benoemd tot nieuwe hoofdcoach van Feyenoord. De oud-international is nu nog werkzaam als assistent van Rutten, die gelukkig zegt te zijn dat zijn functie komend jaar in handen is van Gio.

In Voetbal International zegt Rutten het hartstikke leuk te vinden dat Van Bronckhorst het vertrouwen krijgt van de leiding van Feyenoord. "Het is geen geheim dat ik met hem sinds ik hier werk een goede klik heb, op en naast het veld. Ik vergelijk het met Phillip Cocu, met wie ik een soortgelijke band had", aldus de oefenmeester, die weinig problemen verwacht bij de transitie, komende zomer.

Wat hij zelf gaat doen als zijn contract bij Feyenoord afloopt, weet de ex-coach van onder meer FC Twente, Schalke 04 en PSV nog niet. Rutten zegt pas in mei na te gaan denken over zijn eigen toekomst. Hij wil zich tot die tijd volledig focussen op de prestaties met Feyenoord. "Het is ook in zijn (Van Bronckhorst, red.) eigen belang dat we met Feyenoord het seizoen zo goed mogelijk afmaken."

Bezig met laden …