voetbalzone

'Ik verloor bij AZ de honger om belangrijke doelstellingen te behalen'

Bart Kruyt16 jul 2011, 20:30
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2011, 20:30
Advertentie

Espanyol heeft Hector Moreno zaterdag voorgesteld aan het publiek. De verdediger werd eerder al overgenomen van AZ, dat vier miljoen euro voor de Mexicaan, en tekende een vijfjarig contract in Barcelona. “Het was goed om bij AZ te wennen aan het Europese voetbal, maar ik verloor de ambitie en de honger om belangrijke doelstellingen te behalen”, zei Moreno.

De 23-jarige mandekker speelde 3,5 jaar in Nederland en moet volgend seizoen spitsen als Gonzalo Higuaín en David Villa van het scoren zien af te houden. “Deze stap is het beste voor mij: ik kan hier groeien als speler en als persoon”, zei Moreno. “Ik ben hier gekomen om in alle opzichten beter te worden.”

Naast Moreno presenteerde Espanyol ook linksback Didac Vila, die op huurbasis is overgenomen van AC Milan. “Het is alsof ik hier niet ben weggeweest”, zei de Spanjaard, die voor zijn overgang naar Italië al bij Espanyol speelde. “Ik kwam bij Milan nauwelijks aan spelen toe, maar hoop de club hier alsnog van mijn kwaliteiten te kunnen overtuigen.”

Bezig met laden …