voetbalzone

'Ik vertrok toen Zlatan kwam, maar ik droom van spelen voor PSG'

Matthijs van Laar27 mrt 2016, 21:40
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2016, 21:40
Advertentie

Moussa Dembélé, niet te verwarren met zijn naamgenoot bij Tottenham Hotspur, hoopt op een terugkeer in Parijs. De negentienjarige aanvaller van Fulham verliet de Franse topclub in 2012 om zijn geluk te beproeven in Londen en dat is succesvol gebleken. Met 12 treffers in 36 wedstrijden voor the Cottagers én zijn energieke spel trekt hij de aandacht van tal van grotere (met name Engelse) clubs.

/

Uitgerekend Tottenham Hotspur toonde in januari serieuze interesse, maar van een transfer kwam het niet. Een interview met L’Equipe wijst erop dat Dembélé als het aan hem ligt terug zal keren naar zijn geboorteland. “Net als iedere andere Parijzenaar, droom ik van spelen voor PSG. Waarom zou dat niet kunnen? Als ze me willen…”

Dembélé doorliep de jeugdopleiding van les Parisiens, maar zag vier jaar geleden geen toekomst meer in het Parc des Princes. “Ik vertrok toen de club Ezequiel Lavezzi en Zlatan Ibrahimovic haalde. Ik zou weinig aan spelen toekomen. PSG rekende niet op me.” Toch bewaart de negentienjarige Franse jeugdinternational goede herinneringen aan Parijs. “Alles wat ik weet, heb ik daar geleerd”, besluit hij.

Bezig met laden …