voetbalzone

'Ik verwacht dat FC Luzern een betere tegenstander dan Tirana is'

Matthijs van Laar16 jul 2010, 16:11
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2010, 16:11
Advertentie

Technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht is tevreden met FC Luzern als hoogstwaarschijnlijke tegenstander in de volgende ronde van de Europa League. De ploeg van Ton du Chatinier moet nog wel definitief zien af te rekenen met KF Tirana, maar de 4-0 uit de heenwedstrijd biedt daarop voldoende perspectief. “Deze tegenstander uit Zwitserland is goed bereisbaar”, blikt Booy alvast vooruit.

/

“Zeker als je kijkt naar de tegenstanders die we ook konden treffen, is Luzern niet zo ongunstig. De mogelijkheid bestond dat we clubs uit Azerbeidjan en Wit-Rusland konden loten”, stelt Booy op de website van zijn club. “Het Zwitserse voetbal staat goed aangeschreven. Ik verwacht in FC Luzern dan ook een betere tegenstander dan Tirana is’

De Utrechters hebben nog voldoende tijd om dat te analyseren. “Het grote voordeel is dat komend weekend de competitie begint in Zwitserland. We kunnen Luzern dus nog twee keer aan het werk zien, voordat wij hen treffen. Dat we eerst thuis spelen is ook goed. We moeten in de Galgenwaard een resultaat proberen neer te zetten en Luzern in een positie brengen waarin zij thuis moeten spelen voor de winst.”

Bezig met laden …