voetbalzone

‘Ik verwacht snel een medische keuring en een contract bij Ajax’

Erik van Dam10 dec 2012, 10:30
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2012, 10:30
Advertentie

Dejan Meleg gaat ervan uit dat hij in januari de overstap kan maken van Vojvodina naar Ajax. De achttienjarige middenvelder staat te boek als een groot talent in Servië en kwam op de laatste dag van de zomerse transfermarkt tot een akkoord met de Amsterdammers. Nadien kwamen er echter de nodige kinken in de kabels en nog steeds is Meleg officieel niet van Ajax. Hij rekent nu op een oplossing in de winterstop.

Eerder dacht Ajax de speler al binnen te hebben bij de betaling van slechts een opleidingsvergoeding, maar Vojvodina eiste een transfersom. Ajax bood 450.000 euro, maar nadat die aanbieding werd afgewimpeld, kwamen de clubs schijnbaar toch nog tot een akkoord. Zowel Ajax als Vojvodina deed nog geen officieel persbericht de deur uit en dus speelt Meleg gewoon nog in zijn vaderland.

“Ik heb al heel lang contact met Ajax”, zegt Meleg nu in gesprek met Kapiten. “Ik verwacht snel een medische keuring en, als dat allemaal goed gaat, ook een contract. Dat gaat hopelijk allemaal in januari gebeuren.” De linkspoot trainde in de zomer enkele dagen mee bij Ajax en kwam ook in een oefenwedstrijd in actie. Hij zei later dat ook FC Groningen hem wilde hebben. “Dat speelde ongeveer een jaar geleden. Toen Ajax zich meldde, heb ik met mijn ouders besloten om te vertrekken.”

Bezig met laden …