voetbalzone

‘Ik vind Ajax geen stap terug, maar het is er nog niet van gekomen’

Erik van Dam30 dec 2015, 20:24
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2015, 20:24
Advertentie
voetbalzone

Frank de Boer liet zich vorig seizoen ontvallen dat hij een terugkeer van Rafael van der Vaart bij Ajax best zou zien zitten. De 32-jarige middenvelder zat bij Hamburger SV op een dood spoor en beschikte er over een aflopend contract, maar tot een comeback in Amsterdam leidde die situatie niet. Van der Vaart opteerde voor een driejarige verbintenis in Spanje bij Real Betis. Hij heeft wel nagedacht over Ajax, zegt hij.

In gesprek met Ziggo Sport kreeg Van der Vaart van Sierd de Vos de vraag voorgelegd of hij nu niet beter de jongere garde bij Ajax zou kunnen coachen, dan te knokken om speeltijd in Sevilla. Van der Vaart gaf daarop aan dat hij die vraag al vaker heeft moeten beantwoorden. “Ik heb er al heel veel over nagedacht, maar het is er nog niet van gekomen”, aldus de routinier.

“Ik vind Ajax geen stap terug”, legde Van der Vaart vervolgens uit. “Maar ja, je moet heel veel dingen in overweging nemen. Aan het begin van het seizoen was mijn gevoel om nog in het buitenland te blijven en bij Betis te tekenen”, aldus de Nederlandse middenvelder, die meedeed in vijf van de zestien competitieduels van los Béticos. Generatiegenoot John Heitinga keerde in de zomer wel terug bij Ajax, maar dat is nog geen succes gebleken.

Bezig met laden …