voetbalzone

'Ik vind dat de scheidsrechter het veel beter had kunnen doen, vanavond'

Erik van Dam03 apr 2012, 23:41
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2012, 23:41
Advertentie

In Milaan wil men Björn Kuipers voorlopig het liefst even niet meer als scheidsrechter tijdens een wedstrijd van AC Milan. De Nederlander kreeg van de Europese voetbalbond (UEFA) de taak Barcelona - AC Milan in goede banen te leiden en presteerde naar behoren. De strafschoppen die hij de thuisclub gaf vielen echter niet in goede aarde bij de Italianen. Massimiliano Allegri noemde strafschop twee al een cadeautje, terwijl Massimo Ambrosini het een erg gedurfde beslissing vond.

/

Alessandro Nesta, die direct betrokken was bij de tweede penalty vlak voor rust, kon ook moeilijk leven met de beslissing van Kuipers. “Ik trok Sergio Busquets een beetje aan zijn shirt, ja, maar ik werd van achteren tegengehouden door Carles Puyol”, sprak de Italiaanse verdediger na afloop van de wedstrijd aan Sky Italia. “Er werd dus ook een overtreding op míj gemaakt. Althans, van wat ik ervan meekreeg op het veld. De scheidsrechter gaf de penalty volgens mij al voordat de bal überhaupt naar voren werd getrapt.”

“In Italië fluiten de scheidsrechters in het algemeen vaker, in Europese wedstrijden gebeurt het minder maar is het wel vaak direct een penalty. Ik vind dat de scheidsrechter het veel beter had kunnen doen, vanavond. Net als wij, wij hadden meer moeten doen met onze counteraanvallen”, aldus Nesta. “We scoorden immers wel met die tactiek. We maakten Barcelona een paar keer zenuwachtig, maar daarna stopten we er ineens mee. We kwamen terug in de wedstrijd, maar zij hebben Leo Messi. Die vormt zeventig procent van het team.”

Bekijk hier de samenvatting van Barcelona - AC Milan:


Bezig met laden …