voetbalzone

‘Ik vind dat hij na WK moet gaan, ook als we wereldkampioen worden’

Daniel Cabot Kerkdijk22 mei 2014, 00:15
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2014, 00:15
Advertentie
voetbalzone

Joachim Löw tekende vorig jaar een nieuw contract met de Duitse voetbalbond (DFB), tot en met het EK van 2016. Dat was destijds een wijze beslissing, zo oordeelt oud-voetballer Michael Ballack. De voormalig middenvelder is echter van mening dat Löw na het komende WK in Brazilië zijn taken moet neerleggen en plaats moet maken voor een andere bondscoach.

“Het contract van Löw is destijds verlengd zodat er rondom het WK geen vervelende vragen zouden zijn”, zo verzekert Ballack, die zelf vijf eindtoernooien meemaakte. “Dat was een wijze beslissing van de DFB, maar ik vind dat Löw na het WK moet vertrekken. De druk op zijn schouders zou immers te groot zijn. En ook als we wereldkampioen worden moet hij gaan. Na het winnen van een WK is er immer geen verbetering mogelijk.”

Löw, 54 jaar, was in het verleden assistent-bondscoach van Jürgen Klinsmann en ging na het WK van 2006 zelf voor de selectie staan. Hij leidde Duitsland op het WK in Zuid-Afrika naar de derde plaats. In Brazilië is die Mannschaft in Groep G ingedeeld, net als Ghana, de Verenigde Staten en Portugal.

Bezig met laden …