voetbalzone

‘Ik vind hem echt een monster, en hij werkt niet eens aan zijn bovenlijf’

Erik van Dam01 mei 2013, 09:35
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2013, 09:35
Advertentie

Christian Benteke mag gerust een sensatie genoemd worden, dit seizoen. De 22-jarige spits uit België ruilde Racing Genk aan het einde van de zomer in voor Aston Villa en houdt die club in woelige tijden overeind. Benteke maakte achttien doelpunten en valt geweldig in de smaak in Birmingham. Teamgenoot Fabian Delph zegt zeer onder de indruk te zijn van zijn productieve teamgenoot.

/

“Ik vind hem echt een monster”, zegt Delph complimenteus. “En hij is eigenlijk van nature al een monster. Eerlijk waar, hij werkt niet eens aan zijn bovenlijf. Hij werkt alleen aan zijn belangrijkste krachten, zijn benen. Hij heeft van nature zo’n sterk lichaam. Verdedigers staan waarschijnlijk oog in oog met hem en denken Hij is 22, laten we hem maar aanpakken. Maar iedereen faalt daarin.”

“Christopher Samba probeerde het wel, maar volgens mij steeg Benteke boven de lat uit toen hij raak kopte tegen Queens Park Rangers. Ik weet nog dat ik dacht dat hij vleugels had, toen hij scoorde. Het was bijna beangstigend. Hij heeft ons door zóveel wedstrijden heen gesleept.” Benteke wordt in de wandelgangen genoemd als zomers doelwit van diverse clubs, waaronder Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …