voetbalzone

'Ik vind hem geweldig omdat hij zonder enige vorm van angst speelt'

Matthijs van Laar12 mei 2016, 09:09
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2016, 09:09
Advertentie
/

Engeland verwacht veel van het komende EK in Frankrijk en de hoop is vooral gevestigd op de jonge garde. Tottenham Hotspur-revelatie Dele Alli is een van de vaandeldragers van die nieuwe generatie. “Ik vind hem geweldig omdat hij zonder enige vorm van angst speelt”, zegt oud-international David Beckham over de jonge middenvelder.

Becks kan zich dan ook niet voorstellen dat bondscoach Roy Hodgson Alli niet opstelt. “Iedere fan, ieder fan van Engeland, iedere Tottenham-fan, wil hem graag zien op het EK en hoopt dat hij het goed gaat doen”, zegt hij. Beckham heeft vervolgens een simpele tip voor de jonge talenten. “Speel gewoon je spel en geniet ervan, want dit soort gelegenheden komen niet al te vaak voorbij.”

Engeland is in Frankrijk ingedeeld in een groep met Rusland, Wales en Slowakije. De nummers één en twee van iedere groep plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales, terwijl ook de beste vier nummers drie zich kwalificeren voor de knock-outrondes. Het toernooi in Frankrijk gaat op 10 juni van start en duurt precies een maand.

Bezig met laden …