voetbalzone

‘Ik vind het belangrijker om bij Bayern te blijven, dan naar Engeland te gaan’

Robin Bruggeman10 aug 2016, 12:11
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2016, 12:11
Advertentie

Joshua Kimmich speelde vorig seizoen op 21-jarige leeftijd al 36 officiële wedstrijden voor Bayern München en dat is in de rest van Europa natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. De middenvelder staat dan ook in de belangstelling van een aantal Engelse grootmachten, al is hij zelf niet op zoek naar een vertrek.

/

“Ik vind het belangrijker om een grote bijdrage aan Bayern te leveren, dan om een transfer naar het buitenland te maken. Het is voor mij verleidelijker en aantrekkelijker om bij Bayern te blijven”, vertelt hij in gesprek met de Münchner Merkur. Kimmich wordt regelmatig vergeleken met Philipp Lahm: “Dat is een groot compliment. Philipp speelt al meer dan tien jaar op het hoogste niveau. Ik heb pas vijf interlands achter mijn naam staan. Philipp is van wereldklasse, ik heb nog steeds een lange weg te gaan.”

Bayern nam Kimmich voor aanvang van het afgelopen seizoen voor 8,5 miljoen euro over van VfB Stuttgart, dat even daarvoor een terugkoopclausule had geactiveerd om hem terug te halen van RB Leipzig. De middenvelder maakte daarna in zijn eerste seizoen in Beieren zoveel indruk dat Joachim Löw hem meenam naar het EK in Frankrijk, waar hij vier keer in de basis begon voor die Mannschaft.

Bezig met laden …