voetbalzone

'Ik vind het een rare gang van zaken, zo ga je niet met mensen om'

Erik van Dam30 dec 2010, 14:34
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2010, 14:34
Advertentie

Thijs Sluijter zal zijn heil buiten de grenzen van Volendam gaan zoeken. De dertigjarige linkeraanvaller zit op een dood spoor bij de Jupiler League-club en krijgt te weinig kansen van trainer Gert Kruys. Sluijter, die na buitenlandse avonturen bij Litex Lovech, AS Trencin en Nea Salamina weer naar Nederland keerde, weet nog niet waar zijn toekomst ligt.

“De eerste optie op zijn plek is Dominique van Dijk en daarna komt Kees Tol in beeld, want die jongen ontwikkelt zich goed”, legt Kruys uit aan Voetbal International inzake Sluijter. Hij liet de aanvaller uit Uitgeest pas twee keer in de basis beginnen en gunde hem drie invalbeurten. “Steeds meer jonge talenten vinden de aansluiting. Thijs heeft ook pech gehad. Toen hij door de blessure van Van Dijk aan bod kwam, kreeg hij meteen de rode kaart.”

Sluijter zelf, die in het verleden een waterdrager was voor Heracles Almelo, baalt behoorlijk van de situatie. “Drie weken geleden mocht ik nog mee op trainingskamp. Maar een week later vertelde de trainer dat hij iets te enthousiast was geweest en dat hij moest terugkomen op zijn woorden. Ik vind dat een heel rare gang van zaken. Zo ga je niet mensen om”, sombert Sluijter. Kruys voorziet een toekomst voorbij de wijdbroeken voor hem. “Voor beide partijen is het gewoon beter dat Thijs op zoek gaat naar iets anders, anders wordt het een moeilijk verhaal.”

Bezig met laden …