voetbalzone

'Ik vind het eigenlijk heel cool om tegen Nederland te spelen'

Bart Kruyt03 jul 2014, 09:05
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2014, 09:05
Advertentie

Uruguay, Italië, Engeland en Griekenland: ze slaagden er allemaal niet in om te winnen van Costa Rica. Het Latijns-Amerikaanse land heeft vriend en vijand verrast op het WK, maar wil na het bereiken van de kwartfinale alleen maar meer. Zaterdag wacht het Nederlands elftal.

Middenvelder Celso Borges heeft zin in deze ontmoeting: "Ik ben gelukkig dat we de kans krijgen om tegen zo’n geweldige ploeg te spelen", wordt Borges geciteerd door De Telegraaf. "Ik denk dat het ons niveau alleen maar omhoog zal stuwen. Ik heb heel veel respect voor wat Nederland heeft gepresteerd: al zo lang op zo een hoog niveau presteren, is helemaal niet gemakkelijk. Maar wij voetballen graag tegen dit soort teams. Ik vind het eigenlijk heel cool om tegen Nederland te spelen."

Borges weet dat Arjen Robben en Robin van Persie de gevaarlijkste spelers zijn bij Oranje en stelt dat de Costa Ricaanse verdedigers dit duo geen ruimte mogen geven. Bij een overwinning op de ploeg van Louis van Gaal speelt Costa Rica in de halve finale tegen Argentinië of België.

Bezig met laden …