voetbalzone

'Ik vind het moeilijk te begrijpen dat de trainer al na een jaar weggaat'

Bart Kruyt09 mrt 2015, 06:40
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2015, 06:40
Advertentie

Fred Rutten vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord en daar balen de meeste spelers van de Rotterdamse club behoorlijk van. Dat geldt ook voor Rick Karsdorp, die jarenlang als aanvallende middenvelder speelde, maar onder Rutten zijn debuut in het eerste elftal maakte als rechtsback. Het talent ontwikkelt zich goed op die positie en is zijn trainer ontzettend dankbaar.

voetbalzone

Karsdorp vindt het dan ook erg jammer dat Rutten heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. "Ik ben er echt van geschrokken en vind het moeilijk te begrijpen dat de trainer al na een jaar weggaat", zegt de jongeling tegen NUsport. "Een paar jongens hebben net als ik bijgetekend en dat deed ik mede dankzij hem."

Helemaal nieuw is de snelle trainerswissel niet voor de twintigjarige Karsdorp, die zegt dat hij in de jeugd ieder seizoen te maken kreeg met een nieuwe coach. Hij hoopte nu langer met dezelfde oefenmeester te kunnen blijven werken, maar dat gaat dus niet door. "Ik ben helemaal niet bezig met wie de nieuwe trainer wordt. Als het iemand wordt die dicht bij deze club staat, kennen ze mijn kwaliteiten. Anders begint iedereen weer op nul", zegt de back.

Bezig met laden …