voetbalzone

‘Ik vind mezelf niet onderdoen voor spelers die wél bij Oranje zitten’

Yanick Vos10 okt 2017, 18:30
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2017, 18:30
Advertentie

Steven Berghuis is van mening dat hij zeker niet minder is dan de buitenspelers die bondscoach Dick Advocaat heeft opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. De vleugelaanvaller van Feyenoord, die inmiddels negen keer het shirt van Oranje heeft gedragen, vindt zichzelf kwalitatief goed genoeg om deel uit te maken van het Nederlands elftal.

"Ik vind mezelf niet onderdoen voor spelers die er wél bij zitten. Nee, dat vind ik niet", aldus de 25-jarige buitenspeler, die voor het laatst bij Oranje meedeed in de oefeninterland tegen Ivoorkust (5-0 winst), in gesprek met FOX Sports. "Maar als Dick mij er niet bijneemt, dan kan ik dat wat meer hebben dan bij een andere bondscoach."

De relatie tussen Berghuis en de keuzeheer is namelijk erg goed, aangezien de twee bij AZ en bij Oranje, toen Advocaat assistent was, met elkaar hebben samengewerkt: "Hij heeft mij er toen eigenlijk ook bijgehaald en mij ook geadviseerd bij Feyenoord. Hij weet wat ik kan. Ik heb hem als mens en trainer hoog zitten. Ik weet dat hij het met een bepaalde reden bedoelt als hij mij niet oproept."

Bezig met laden …