voetbalzone

‘Ik vind Robben echt de allerbeste, net iets beter dan Van Persie’

Erik van Dam18 nov 2013, 10:54
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 10:54
Advertentie

Willem van Hanegem genoot zaterdag van Arjen Robben tijdens de vriendschappelijke interland Nederland-Japan. De 29-jarige aanvaller van Bayern München droeg de aanvoerdersband en speelde sterk in Genk. Bovendien scoorde hij bijzonder fraai. Dat de wedstrijd toch nog in 2-2 eindigde ergerde Robben behoorlijk. Van Hanegem zegt maandag dat hij dat wel begrijpt.

/

De oud-speler en -trainer schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat Robben tegen Japan de beste man op het veld was. Na afloop was de flankspeler kwaad over de remise. Logisch, vindt Van Hanegem. “Vind ik niet zo gek, als je aanvoerder bent en een fantastische goal hebt gemaakt. Maar Robben is ook nog de allerbeste van allemaal”, vervolgt Van Hanegem.

“Ik vind hem momenteel echt de beste voetballer die we hebben in Nederland. Net iets beter dan Robin van Persie, die ik ook geweldig vind.” Volgens de Kromme heeft Van Persie ook zijn medespelers nodig om uit te blinken, iets dat voor Robben minder opgaat. Die creëert zelf ook veel en schiet daar soms in door, maar hij blijft rekenen op zijn eigen kunnen.

Bezig met laden …