voetbalzone

'Ik vocht vijftig kopduels per wedstrijd uit en dacht: Wat is dit?'

Bart Kruyt17 dec 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2010, 08:10
Advertentie

Kees Kwakman heeft nog geen spijt gehad van zijn vertrek bij NAC Breda. De verdediger annex middenvelder tekende in de zomer een contract bij FC Augsburg, waar hij na een moeizame start een basisplaats heeft weten te veroveren. Sinds afgelopen weekend staat Kwakman met Augsburg bovenaan in de 2. Bundesliga: “Nu doen we tot het eind mee om het kampioenschap.”

Augsburg won zaterdag met 1-2 bij FSV Frankfurt en Kwakman stond negentig minuten in het veld. “Ik ben nu onomstreden basisspeler op het middenveld”, zegt hij tegen Voetbal International. “Eerder heb ik een tijdje centraal in de verdediging gestaan. Dat was geen pretje. Iedereen speelt een-tegen-een en de spitsen zijn allemaal dik twee meter lang. Ik vocht vijftig kopduels per wedstrijd uit en dacht: Wat is dit? Maar ik ben er wel sterker door geworden."

Kwakman heeft het gevoel dat hij een goede keuze heeft gemaakt met Augsburg. "Ik ben reëel: de grote buitenlandse clubs komen niet voor mij, maar voor mij is dit zowel sportief als financieel een heel mooie kans. Ik moest wel wennen aan de competitie. We trainen elke dag keihard, het tempo is zo hoog. Ik was gewend op het middenveld de bal te kaatsen en proberen te voetballen. Dat willen ze hier niet, de bal moet naar voren met zo min mogelijk risico. We kletsen erop."

Bezig met laden …