voetbalzone

'Ik voel hier dingen die ik bij Juventus en Frankrijk nooit heb gevoeld'

Erik van Dam13 mrt 2012, 17:10
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2012, 17:10
Advertentie
/

David Trezeguet is bezig aan een fraai laatste hoofdstuk in zijn carrière. De 34-jarige Fransman stapte in 2010 na tien seizoenen Juventus over naar Hércules, maar verliet de Spanjaarden na de degradatie en koos voor het Midden-Oosten. Bij Bani Yas in de Verenigde Arabische Emiraten voelde hij zich echter niet gelukkig en dus koos Trezegol weer voor een koerswijziging. Bij River Plate voelt de spits zich wel helemaal op zijn gemak.

De oud-international zag een droom werkelijkheid worden, toen hij zich in januari verbond aan de roemruchte Argentijnse club. In zijn tweede wedstrijd scoorde hij als invaller en het duel erop was het weer raak: zaterdag volgde zelfs de eerste dubbelslag tegen Defensa y Justica. “Ik benader een wedstrijd zoals afgelopen weekend hetzelfde als een wedstrijd tegen Real Madrid, in het verleden. Ik stel mezelf altijd hetzelfde doel: laten zien dat we de besten zijn.”

/

River Plate, dat vorig seizoen voor het eerst in haar bestaan degradeerde, heeft inmiddels al vier doelpunten gezien van Trezeguet. De Argentijnen staan tweede in de Nacional B en hopen met hun grote naam voorin promotie af te dwingen. Als het aan Trezeguet ligt, blijft hij nog een tijd actief voor los Millionarios. “Ik voel hier dingen die ik bij Juventus en het Franse nationale team nooit heb gevoeld”, vertelt hij aan La Red.

“Fan zijn van River Plate en het enthousiasme zien dat dit elftal drijft... de druk en de beleving van de mensen eromheen: ik zit vol adrenaline, meer dan ik ooit heb gehad”, aldus de aanvaller. Trezeguet werd geboren in Frankrijk, maar groeide op in Argentinië en begon zijn loopbaan bij een concurrent van River Plate, Platense. Op achttienjarige leeftijd verkaste hij naar AS Monaco en in 2000 maakte hij de oversteek naar Juventus, waar hij een decennium zou blijven.

Bezig met laden …