voetbalzone

‘Ik voel me goed in Enschede, het is fijn om voor FC Twente te spelen’

Gijs Freriks05 nov 2016, 11:30
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2016, 11:30
Advertentie

PSV neemt het zaterdagavond op tegen FC Twente en dat is ook een beetje een strijd tussen de spitsen Luuk de Jong en Enes Ünal. Laatstgenoemde lijkt op het moment beter in vorm te zijn, want de negentienjarige Turk trof dit seizoen al zeven keer doel in de Eredivisie terwijl zijn 26-jarige collega op drie treffers staat.

/

Enes blijft echter bescheiden en weet niet of hij verder is dan De Jong, zo vertelt hij aan de NOS: “Hij heeft veel ervaring, speelt in de Champions League en voorheen in de Bundesliga. De Jong kan de bal goed bij zich houden. Ik zie hem als een echte teamspeler die hard werkt. Wie er van ons beter is? Dat is niet aan mij om te beantwoorden.”

Marinus Dijkhuizen, die bij NAC Breda met Enes werkte, durft wel een conclusie te trekken: “De Jong is verder. Enes komt net kijken.” De oud-spits zegt benieuwd te zijn naar hoe Enes met de toenemende verwachtingen weet om te gaan: “Maar hij heeft heel veel potentie, met name door de manier waarop hij zijn vak beleefd. Dat zie je niet veel bij spelers van die leeftijd.”

Enes, die door Manchester City in Enschede wordt gestald, erkent wel dat hij momenteel in een flow zit, al had hij niet verwacht dat hij nu al zoveel doelpunten zou maken voor Twente. “Ik heb de laatste twee wedstrijden niet gescoord. Ik moet mijn ritme terugvinden en elke week scoren. Ik voel me goed hier in Enschede, het is fijn om voor Twente te spelen.”

Bezig met laden …