voetbalzone

'Ik voel me nog Nederlander hoor, maar ik ga met Marokko naar de Spelen'

Erik van Dam17 jul 2012, 10:40
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2012, 10:40
Advertentie

Nordin Amrabat verruilt Kayserispor voor Galatasaray en heeft daarmee zijn gewenste toptransfer te pakken. De in Naarden geboren aanvaller deed halverwege het seizoen 2010/11 een stap terug, om er nu direct twee vooruit te zetten. Als kers op de taart gaat de 25-jarige Amrabat ook met vaderland Marokko richting de Olympische Spelen. Een unieke kans om deel te gaan uitmaken van het grootste sportevenement op aarde.

/

In Sp!ts zegt Amrabat dat hij daar erg naar uitziet. Vier jaar geleden maakte hij nog deel uit van Jong Oranje, maar dat is inmiddels verleden tijd. “Ik zat toen bij VVV-Venlo en ik werd geselecteerd voor Jong Oranje, toen was Marokko niet in beeld. Maar op het moment dat de Marokkaanse bond zich meldde en ik dankzij nieuwe regels nog kon switchen, heb ik dat gelijk gedaan”, aldus Amrabat.

De aanwinst van Cim Bom zegt dat hij ondanks zijn veranderde 'voetbalnationaliteit' nog steeds veel gevoel heeft bij Nederland. “Ik voel me ook nog steeds Nederlander hoor, maar nu ga ik met Marokko naar de Spelen. Ik kan niet wachten”, aldus een opgetogen Amrabat.

Bezig met laden …