voetbalzone

'Ik voel niet: ‘ik moet het nu beter doen dan Zlatan Ibrahimovic bij Ajax''

Daniel Cabot Kerkdijk09 apr 2016, 08:00
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2016, 08:00
Advertentie

Arek Milik hoopt zijn knappe Eredivisie-reeks, zes duels op rij met minimaal één treffer, zaterdagvond bij SC Cambuur een vervolg te geven. De aanvaller kan zich dit seizoen tot topscorer van de Eredivisie kronen en dat op wellicht de moeilijkste positie van Nederland: de positie van spits bij Ajax. Als spits van Ajax moet je scoren én goed meevoetballen.

/

“Daar denk ik niet over na”, zo benadrukt Milik in het Algemeen Dagblad. “Ik speel gewoon. Ik doe mijn best en denk niet aan iedereen die voor mij op deze positie heeft gespeeld. Ik voel niet: ‘ik moet het nu beter doen dan Zlatan Ibrahimovic’. De aanvaller uit Zweden werd in zijn tijd bij Ajax ook uitgefloten. Hij maakte naderhand echter een miljoenentransfer naar Juventus en speelde in de loop der jaren uitsluitend voor topclubs.

Van Milik hoef je geen boude uitspraken te verwachten. “Iedereen verwacht veel, maar ik voel geen druk. Als het slecht gaat, probeer ik harder te trainen dan daarvoor. Ik lees geen kranten, luister niet naar wat mensen zeggen. Ik probeer goals te maken. Voetbal is simpel en zo benader ik het ook.”

Bezig met laden …